08–4089 3300 |
Produkten har lagts
till i din varukorg. ![]()
Produkten har lagts
till i din varukorg. Dr. Oetker Bakpulver Refillpåse 100 g
6 kr
Köp
Köp & prenumerera För automatisk leverans av den här produkten välj intervall nedan och tryck på köpknappen. Du får varan levererad omgående och sedan samma datum varje period tills du väljer att avsluta prenumerationen. Läs mer om prenumerationer.
Ett bakpulver består av en syra, en bas och en stärkelse. När syran och basen förenas i vätska reagerar de med varandra och bildar koldioxid. Koldioxiden ger i sin tur luftbubblor i smeten och ser till att du får ett luftigare bakverk. Stärkelsen är oftast av majs eller vete, vilket hindrar syran och basen från att reagera med varandra i förtid. Syran är oftast olika fosfater och basen är oftast natriumbikarbonat. Det är viktigt att proportionerna mellan syra och bas är väl avvägd. Ett överskott på syra ger en sur smak och ett överskott på bas ger en bitter smak. Vad gäller olika syror så finns vissa syror som reagerar snabbt och bildar gas i början av gräddningen och så finns det syror som reagerar långsamt och bildar gas i slutet av gräddningen. Dr. Oetkers bakpulver innehåller två olika typer av syror, en som arbetar i början av gräddningen och en som arbetar i slutet av gräddningen - Dr. Oetkes bakpulver kallas därför för ett dubbelverkande bakpulver, vilket ger en större volym på bakverket jämfört med ett enkelverkande bakpulver. Här kommer Dr. Oetker Bakpulver i en refillpåse på 100g.
Dinatriumdifosfat (E450), natriumvätekarbonat (E500), majsstärkelse.
EAN:
5701073061015
Förpackningsstorlek:
100 g
|