Laga pasta alle vongole med Rummo!
Familjen Rummo har i sex generationer producerat pasta av högsta kvalitet i Benevento, Italien, sedan 1846. Valet av durumvete är av högsta kvalitet och den långa knådnings- och torkningstiden garanterar pasta med en unik konsistens och enastående matlagningsprestanda. Bronsvalsarna som används gör dessutom att pastan får en porösare yta som fångar och förstärker alla kryddor och smaker. Följ Rummos fantastiska recept på pasta alle vongole nedan!
4 portioner
Ingredienser:
• 400 g Rummo Spaghetti 3 Lenta Lavorazione
• 500 g färska hjärtmusslor med skal
• 1 klyfta vitlök
• 1 dl torrt vitt vin
• 2 matskedar olivolja
• Persilja
Gör så här:
• Fräs vitlöksklyftan hel tillsammans med persilja i olivolja i en stor panna
• Addera musslorna, häll över vinet och tillaga under lock på hög värme tills musslorna öppnar sig
• Ta ut cirka 3/4 av musslorna ur sitt skal
• Koka pastan till al dente, dvs med lite tuggmotstånd (Rummos pasta är känd som en riktigt bra "al dente"-pasta)
• Blanda pastan med musslorna (både de med och utan skal) och såsen. Toppa med färsk persilja och olivolja.
Smaklig spis!

till i din varukorg.