Populära länkar


Varumärken

Alla varumärken

Kategorier

Produkten har lagts
till i din varukorg.
Produkten har lagts
till i din varukorg.

Dr. Oetker Bikarbonat 200 g

 19 st i lager, fler på väg
 Skickas från oss idag
 Gratis fraktalternativ
11 kr
Jämförpris: 55 kr/kg
Köp

Köp & prenumerera

För automatisk leverans av den här produkten välj intervall nedan och tryck på köpknappen. Du får varan levererad omgående och sedan samma datum varje period tills du väljer att avsluta prenumerationen. Läs mer om prenumerationer.

Ingen prenumeration
Varje månad
Varannan månad
Varje kvartal
  • Beskrivning
  • Innehåll

Bikarbonat består av natriumkarbonat, vilket också ingår i vanligt bakpulver. Skillnaden mellan bikarbonat och bakpulver är att syra-delen saknas i bikarbonat. Bikarbonat används därför oftast när man bakar med någon syrlig ingrediens som t.ex. lingon, filmjölk, gräddfil etc. Om ingen tillsats av syra sker, så kommer ändå lite koldioxid att bildas och kakan blir lite luftig. Dock blir det inte lika effektivt som när man kombinerar bikarbonat med syrliga ingredienser.

Observera dock att om man använder bikarbonat istället för bakpulver i en vanlig sockerkaka så finns risk för en gröngråaktig missfärgning av kakan.

Här kommer Dr. Oetker Bikarbonat i en förpackning på 200 g.

Natriumhydrogenkarbonat (E500).
  • Produktfakta
EAN:
5701073061039

Varumärke:

Förpackningsstorlek:
200 g