Sukrin Mandelmjöl 400 g
UTGÅTT
Beskrivning
Sukrin Mandelmjöl från Funksjonell Mat är ett finmalt mandelmjöl med lågt kolhydratinnehåll. Mjölet är proteinrikt och innehåller inget spannmål. Fettreducerat.
Mandelmjöl kan användas istället för vanligt mjöl i bakning och matlagning, eller som ett tillskott i smoothies, yoghurt och frukostflingor.
Användning
Tänk på att mandelmjöl inte beter sig riktigt som vetemjöl, eftersom mandelmjöl saknar gluten. I normala fall är det gluten som gör att jäst jäser. När du bakar med mandelmjöl och jäst kan du ersätta 10-20% av vetemjölet med mandelmjöl, och du bör då öka vätskemängden med ca 5-10%. Vid annan bakning kan du ersätta upptill 100% av mjölet, men för att mandelmjölet har högt fiberinnehåll suger det till sig mycket mer vätska. Du bör därför reducera mängden mandelmjöl till 50-60% av ursprunlig mjölmängd, eller öka vätskemängden i receptet. Tänk på att bakverk med 100% mandelmjöl kommer hänga sämre ihop än bakverk med vetemjöl.
Innehåll
Ingredienser: Avfettat mandelmjöl
Näringsvärde per 100 g: Energi 1530 kJ/366 kcal, fett 10g, varav mättad fett 0,8g, kolhydrater 11g, varav sockerarter 7,5g, fiber, 13g, protein 51g, salt 0g
Betyg
Produktomdömen och recensioner är viktiga verktyg för oss i syfte att informera och inspirera våra kunder.
Vårt huvudfokus är att ha transparenta och relevanta recensioner om vårt produktsortiment.
Läs mer i vår recensionspolicy.
Frågor & svar
Inget här nu
Produktfakta
Prishistorik
till i din varukorg.