Lindroos Xantangummi 100 g
UTGÅTT
För automatisk leverans av den här produkten välj intervall nedan och tryck på köpknappen. Du får varan levererad omgående och sedan samma datum varje period tills du väljer att avsluta prenumerationen. Läs mer om prenumerationer.
Beskrivning
Lindroos Xantangummi är ett pulver som används vid glutenfri bakning. Xantangummi hjälper bröd och bakverk att sätta sig fortare, bli mer elastiskt och få en fastare konsistens.
Lindroos xantangummi är glutenfritt och utvinns från råvara av majs och soja.
Användning
Till ett normalt recept på 5 dl vätska används ca 1-2 tsk xantangummi. Xantangummi stabiliserar bakverken och kompenserar det förlorade glutenets elastiska fördelar. Använd inte för mycket, då kan degen bli för hård och torr.
Innehåll
Innehåll: Xantangummi (konsistensmedel). Från mikrobiell fermentering av majs. Ursprung: Kina.
Näringsdeklaration per 100 g: Energi 762 kJ / 181 kcal Fett 0,6 g varav mättat fett 0 g Kolhydrater 4,6 g varav sockerarter 0 g Fiber 75 g Protein 3,6 g Salt 3,7 g
Näringsdeklaration
Näringsvärde per 100 g
energi: | 203,00 kcal | |
energi: | 832,00 kJ | |
fett: | 0,20 g | |
- varav mättat fett: | 0,10 g | |
kolhydrat: | 15,90 g | |
- varav sockerarter: | < 0,10 g | |
fiber: | 62,20 g | |
salt: | 0,90 g | |
protein: | 3,30 g |
Betyg
Produktomdömen och recensioner är viktiga verktyg för oss i syfte att informera och inspirera våra kunder.
Vårt huvudfokus är att ha transparenta och relevanta recensioner om vårt produktsortiment.
Läs mer i vår recensionspolicy.
Frågor & svar
Inget här nu
Produktfakta
Prishistorik

till i din varukorg.