Populära länkar


Varumärken

Alla varumärken

Kategorier

Produkten har lagts
till i din varukorg.
Produkten har lagts
till i din varukorg.

Recept! Gör din egen sylt

Nu börjar det bli dags att sylta och safta sommarens frukt och bär! Det finns en uppsjö med olika recept men vi tycker att enkelt är bra och satsar därför på ett recept med syltsocker där det redan är tillsatt citronsyra, kaliumsorbat och pektin. Vill man istället tillsätta pektin själv och kanske använda någon annan sötning än vitt socker så finns det produkter för det också! Här är det bara du själv som sätter gränser för vad som ska vara i din sylt och om du sen ska smaksätta den med något mer. Lycka till! 


Enkelt grundrecept på sylt

Ingredienser:

2 liter bär eller frukt
1 kilo syltsocker

Gör så här:

1. Skölj och rensa bären eller frukten.

2. Blanda bär eller frukt med syltsocker i en gryta. Koka upp försiktigt och låt koka i fem minuter. Skulle frukten fortfarande vara fast, koka i ett par minuter till.

3. Tag bort allt skum med en sked och häll upp på varma, väl rengjorda burkar.

Tänk på att sylt håller sig bäst om den förvaras svalt!