UTGÅTT
Beskrivning
Saltå Kvarn Linfrö passar utmärkt till brödbaket eftersom det gör brödet lite saftigare och gör så att det håller sig färskt längre. Saltå Kvarn Linfrö passar också bra att strö på fil och gröt, eller att blanda i müslin.
Rekommenderat dagsintag är högst 2 matskedar. Linfrö innehåller nämligen linamarin som i kroppen ombildas till blåsyra, därför är det viktigt att inte överskrida det rekommenderade intaget.
Användning
Rekommenderat dagsintag är högst 2 matskedar. Linfrö innehåller linamarin som i kroppen ombildas till blåsyra, därför är det viktigt att inte överskrida det rekommenderade intaget. Linfröna ska ätas hela. Undvik att äta krossade linfrö.
Innehåll
Ingredienser Ekologiskt Linfrö* *KRAV-certifierad ekologisk ingrediens
Näringsdeklaration
Näringsvärde per 100 g
energi: | 2100,00 kJ | |
fett: | 42,00 g | |
- varav enkelomättat fett: | 7,50 g | |
- varav fleromättat fett: | 29,00 g | |
- varav mättat fett: | 3,70 g | |
kolhydrat: | 1,60 g | |
- varav sockerarter: | 1,60 g | |
fiber: | 27,00 g | |
salt: | 0,10 g | |
protein: | 18,00 g | |
järn: | 5,73 mg | (41% av DRI) |
vitamin B9 (folsyra och folat): | 87,00 µg | (44% av DRI) |
kalium: | 813,00 mg | (41% av DRI) |
magnesium: | 392,00 mg | (105% av DRI) |
fosfor: | 642,00 mg | (92% av DRI) |
tiamin: | 1,64 mg | (149% av DRI) |
vitamin B6: | 0,47 mg | (34% av DRI) |
zink: | 4,34 mg | (43% av DRI) |
Betyg
Produktomdömen och recensioner är viktiga verktyg för oss i syfte att informera och inspirera våra kunder.
Vårt huvudfokus är att ha transparenta och relevanta recensioner om vårt produktsortiment.
Läs mer i vår recensionspolicy.
Frågor & svar
Inget här nu
Produktfakta
Prishistorik
till i din varukorg.